Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Όλοι αντάμα και οι σομόν χώρια

Το μαύρο πρόβατο είχε έντονη διάρροια και δεν κατάφερε να παραστεί σήμερα στη βουλή για να ψηφίσει.
Τον αντικατέστησαν επάξια οι δυνάμεις της συντήρησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Σύριζα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (πλην του Βασίλη Οικονόμου) και κάποιοι Πασόκοι.
Έτσι δεν πέρασε η τροπολογία να υπαχθούν και οι δημοσιογράφοι στο ΕΟΠΠΥ.
Η ευγενής αυτή συντεχνία θα είναι απ΄ότι φαίνεται η μόνη επαγγελματική τάξη που θα εξαιρεθεί. Να τους βγάλουμε το καπέλο, να τους προσκυνήσουμε τους Μεγκαϊτες, Αντεννίτες, Σκαιίτες, τους λόρδους  των αθλητικών φυλλάδων, της Εσπρέσσο, τον Τράγκα και τον Βαξεβάνη, την Τρέμη και τον Αρβανίτη και όλους του συναφιού. Τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, τους αριστερούς και δεξιούς, τους παναθηναϊκούς και ολυμπιακούς, τους υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους, τους έχοντες εργασία και τους ανέργους..
Οι οικοδόμοι στον ΕΟΠΠΥ και οι καταστηματάρχες και οι εμποροϋπάλληλοι και οι αγρότες και οι δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί,όλοι στον ΕΟΠΠΥ, οι Αυτών Μεγαλοιήτητες όμως με το δικό τους ταμείο. Όλοι αντάμα, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, ερυθρόδερμοι και μόνον οι δημοσιογράφοι μόνοι τους, ωσάν να είναι χρώματος σομόν.
Μα είναι εύρωστο το ταμείο μας, αντιτείνουν και δεν επιβαρύνουμε τον Κρατικό Προϋπολογισμό  Μπά... τί λέτε; Μήπως οι δικηγόροι επαρχιών έπαιρναν χρήματα από τον κρατικό Προϋπολογισμό και δεν το ήξερα; Και αυτό το αγγελιόσημο που πληρώνεται επί όλων των διαφημίσεων τί είναι; Δεν είναι κοινωνικός πόρος που επιβαρύνει φαινομενικά μεν τη διαφημιζόμενη επιχείρηση, αλλά στην ουσία τον τελικό καταναλωτή που αγοράζει το προϊόν που έχει διαφημισθεί;
Μεγάλη απογοήτευση ένοιωσε το μαύρο πρόβατο που οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς συντάχθηκαν έστω και με  "παρών" με τις δυνάμεις της αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου