Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Συνδικαλιστικά κεκτημένα

Η συνάντηση με τους φίλους ακυρώνεται. Πάει η ωραία βραδιά. Πρέπει αργά το βράδυ να πάνε να μαζέψουν τα παιδιά από το μπαράκι.
"Μα τί στο διάολο", σκέφτηκα "δεν έχουν σχολείο την άλλη μέρα; Τι κάνουν μεταμεσονυκτίως όλα τα παιδιά και διασκεδάζουν;"
Την απάντηση την πήρα την επομένη. Τα λίγα νεανικά στέκια, ήσαν τίγκα στους μαθητές. Στις καφετέριες της πλατείας, μαζί με τους λίγους γνωστούς συνταξιούχους (που αντέχουν οικονομικά τον πρωινό καφέ), ήσαν και μεγάλες παρέες εκπαιδευτικών.
Τα σχολεία ήσαν κλειστά. Όλα τα σχολεία στο Ναύπλιο. Οι εκπαιδευτικοί είχαν Γενική Συνέλευση. Και η Συνέλευσή τους δεν έγινε απόγευμα, δεν έγινε Σαββατοκύριακο, έγινε, όπως πάντα, εν ώρα μαθημάτων.
Και τα σχολεία έκλεισαν, λόγω της Γενικής Συνέλευσης.
Δε πρόκειται να διορθωθεί αυτή η χώρα εάν δεν παρθούν κάποτε γενναίες αποφάσεις και αν κάποτε δεν θιγούν τα "κεκτημένα δικαιώματα", που στην ουσία είναι κεκτημένες αηδίες.
Και κάτι ακόμα που θέτει το μαύρο πρόβατο. Γνωρίζει κανείς πόσοι ακριβώς ήσαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση; Ήσαν εκεί όλοι όσοι δεν εργάσθηκαν εκείνη τη μέρα; Και όσοι συμμετείχαν, ήσαν πραγματικά παρόντες και ενεργοί, έστω ως ακροατές της συνέλευσης ή βρισκόντουσαν σε πηγαδάκια εκτός αιθούσης, συζητώντας περί ανέμων και υδάτων; Και τελικά γνωρίζουμε ποιοι ήσαν αυτοί που παρέμειναν μέχρις τέλους και ποιοι την έκαναν πριν τη ώρα τους;
Και αυτοί που δεν πήγαν καθόλου στη Συνέλευση, διότι δεν πήγαν όλοι (και μην μου πει κανείς το αντίθετο), πληρώθηκαν κανονικά εκείνη τη μέρα για να αράξουν στο σπίτι τους;
Το να υποστηρίζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές δεν είναι καθόλου προοδευτικό και αριστερό.
Αντιθέτως η προσπάθεια διεκδίκησης των μεγάλων και αληθινών δικαίων του εκπαιδευτικού κόσμου κάνει άλματα προς τα πίσω μέσα από την οχύρωση σε κεκτημένα λογικής αραλικιού
Και τώρα το μαύρο πρόβατο περιμένει  τη βροχή μηνυμάτων που θα το κατηγορούν


Υ.Γ. Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ

Πρόεδρος: Παναγόπουλος Γιάννης, υψηλόμισθος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.
Γεν. ΓραμματέαςΚιουτσούκης Νίκος, υπάλληλος του ΟΣΕ και μέχρι πρότινος που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα(!!!!!!)
Αναπληρωτής Γεν Γραμματέας: Στάθης Ανέστης, υπάλληλος του ΟΤΕ
Γραμματέας Οργανωτικού: Μουτάφης Ευάγγελος, υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ
Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού: Τριανταφυλλίδης Αβραάμ, υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας
Γραμματέας Οικονομικού: Θωμάς Φίλιππος, υπάλληλος ΕΛΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου