Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κάλπες, παραπομπές και σκοπιμότητες

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα χρέη δημοτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους της χώρας έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Οι Δήμαρχοι ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών έχουν την ευθύνη για την είσπραξη των χρεών με όλα τα μέσα που τους παρέχει το νομικό οπλοστάσιο όπως  ειδοποιήσεις,  καταλογισμός των χρεών στις αντίστοιχες ΔΟΥ, μη χορήγηση φορολογικών ενημεροτήτων, λήψη μέτρων αναγκαστικών εκτελέσεων. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι ο Δήμος Ναυπλιέων ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των οφειλετών του, όπως δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων, κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, αναγκαστικούς πλειστηριασμούς. Κάνω λοιπόν την εξής απλή ερώτηση στους ντόπιους χρυσαυγίτες, τους ανέλληνες , τους συριζέους και τους κουκουέδες. Θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του νυν και τέως Δημάρχου Ναυπλιέων για παράβαση καθήκοντος, διότι αμέλησαν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες; Διότι σε αυτό οδηγεί η πρόταση των κομμάτων τους για άσκηση ποινικής δίωξης κατά Παπανδρέου, Παπαδήμου και κατά Βενιζέλου ως προς το σκέλος της παράβασης καθήκοντος.  Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που προτείνουν είναι να ασκηθεί ποινική δίωξη σχεδόν καθ΄όλων των ατόμων που άσκησαν δημόσια εξουσία και δεν έλαβαν τα μέτρα που τους επιτρέπει ο νόμος για την είσπραξη οφειλών. Ουσιαστικά προτείνουν να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά των Δημάρχων που έχουν υποστηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Διότι και αυτοί δεν έχουν μεριμνήσει απόλυτα για την είσπραξη των οφειλών των πολιτών και επιχειρήσεων.

Άραγε κάποιοι άνθρωποι σπούδασαν την επιστήμη του δικαίου ή είναι τόσο τυφλωμένοι από φανατισμό και μίσος που δεν μπορούν να δουν πίσω από τα κομματικά μυωπικά τους γυαλιά;

Τον θυμάμαι καλά.Υπήρξε στις συνελεύσεις της Νομικής τα πρώτα χρόνια μετά τη χούντα ένας δεινός ομιλητής. Εκπροσωπούσε τους μαοϊκούς της ΠΠΣΠ. Κατάφερε και πήρε πτυχίο και έγινε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Από του μοϊκούς πέρασε στους πασόκους και τώρα στους ανέλληνες. Υπογράφει και αυτός μαζί με Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο την πρόταση να γίνει προανακριτική επιτροπή και για τον Παπαδήμο. Θα τρελαθούμε τελείως. Το ξευτελίσαμε ολοκληρωτικά. Αν πρέπει να δικασθεί ο Παπαδήμος, γιατί όχι και ο Πικραμμένος, που και αυτός διετέλεσε Πρωθυπουργός (έστω και υπηρεσιακός) και δεν έκανε τίποτα με τη λίστα Φαλτσιανί; Και γιατί όχι και και ο Σαμαράς, που και αυτός δεν έκανε τίποτα, μέχρις ότου κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη στα τέλη Αυγούστου, ξαναήλθε το θέμα στην επιφάνεια; Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο παλιός Πιπισιπίτης, γιατί εξαίρεσε τους Υπουργούς Οικονομικών επί Κυβερνήσεων Παπαδήμου, Πικραμμένου και Σαμαρά, που είχαν και την αρμοδιότητα και την κύρια ευθύνη. Και ακόμα το γιατί ξέχασαν τον Παντελή Οικονόμου αρμόδιο Υφυπουργό επί των εσόδων, την εποχή Βενιζέλου. Και με την ίδια ακριβώς λογική και σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος να παραπέμψει το Λοβέρδο και τους προηγούμενους Υπουργούς υγείας για το πάρτι στα φάρμακα, όλους του Υπουργούς Χωροταξίας για το αίσχος των αυθαιρέτων κτισμάτων και πάει λέγοντας. Και αντίστοιχα εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν ενάντια στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τους φοροφυγάδες και φοροφαγάδες, αφού με κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς καλύπτεται  ο παράνομος πλουτισμός τους, αλλά να παραπεμφθούν και οι βουλευτές που ψήφισαν κατά των γεννόσημων φαρμάκων, κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ΄επέκταση οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν τεράστια ποσά στις μεγάλες πολυεθνικές. Και αν θέλετε να το προχωρήσω παραπέρα, στο σκαμνί θα πρέπει να καθήσουν και οι βουλευτές που ψήφισαν κατά του προγράμματος που ήθελε να πουλάμε την ηλιακή ενέργεια, που διαθέτουμε άφθονη στην Ελλάδα, στη Γερμανία, διότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα έσοδά μας, δυσκολεύει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και επιβαρύνονται οι πολίτες.
Τρελαθήκαμε τελείως κ. Πιπισιπίτη με την πρότασή σας να παραπεμφθούν οι Πρωθυπουργοί.
Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς πήρες το πτυχίο της Νομικής και ειδικά πως πέρασες το μάθημα του Ποινικού Δικαίου, όμως βασική του αρχή σύμφωνα με τη  διάταξη του άρθρου 26 του Ποινικού Κώδικα, είναι ότι "τα κακουργήματα και πλημμελήματα, τιμωρούνται μόνον όταν τελούνται από δόλο και μόνον κατ΄εξαίρεση τιμωρούνται όταν τελούνται από αμέλεια εφ΄ όσον ο νόμος προβλέπει κάτι τέτοιο ρητά". Και θάθελα πραγματικά να καταλάβω τί λένε οι ανέλληνες και οι ρατσιστές. Ότι ο Παπαδήμος είχε δόλο να μην ελεγχθεί ειδικά αυτή η λίστα; Μουρλαθήκαμε παντελώς;
Τώρα για τον Βενιζέλο είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Και δεν μιλάω για την ακραία γελοιότητα της κατηγορίας ότι δεν πρωτοκόλλησε το στικάκι και μάλιστα από δόλο. Όμως οι ευθύνες του είναι πολύ μεγαλύτερες αφού το κράτησε στο γραφείο του χωρίς λόγο, χωρίς μάλιστα, απ΄ότι φαίνεται, να γνωρίζει ποιος έχει το συγκεκριμένο αρχείο. Και εδώ όμως, πρέπει να στοιχειοθετηθούν ενδείξεις συγκεκριμένου δόλου, για να πει κάποιος ότι πρέπει να παραπεμφθεί και ο Βενιζέλος. Και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Για να προστατέψει ποιόν; Τους περιπτεράδες, τους παπάδες και τους αγνώστους; Βέβαια στη λίστα Φαλτσιανί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος λογαριασμός και φαίνεται ότι κάποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από τον αχυράνθρωπο που εμφανίζεται ως δικαιούχος. Αν τώρα εμφανισθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι που δεν έχουν φορολογηθεί και αποδειχθεί η πονηρή σχέση κάποιου με τα πρόσωπα αυτά, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Και τότε δυστυχώς η ποινική δίωξη θα είναι αδύνατη διότι κάποιοι έσπευσαν να κάνουν πρόταση, η οποία, σύμφωνα με τον νόμο δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί.
Η άποψη του μαύρου προβάτου. Στο σκαμνί όλοι για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι από συγκεκριμένο δόλο και για να προστατέψουν συγκεκριμένα άτομα δεν προχώρησαν την υπόθεση. Και σήμερα τέτοιος συγκεκριμένος δόλος προκύπτει κατ΄ αρχάς μόνον για τον Παπακ. Και όχι μόνον για το αδίκημα της πλαστογραφίας, αλλά και για άλλα.  Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και πολιτικοί ελιγμοί.

Και το τελευταίο για την γελοιότητα της αντιδικίας για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν.
Τί ηλιθιότητα αλήθεια η πρόταση για επτά κάλπες.
Πως το σκέφτηκαν;
Πώς συναίνεσε σ΄αυτό ο Φώτης;
Ορθά φώναζε ο Σύριζα
Αλλά το μαύρο πρόβατο θα σας πει τη δικιά του άποψη που δεν ακούστηκε από κανέναν και που νομίζω ότι είναι και η μόνη ορθή.
Μία κάλπη με τέσσερα ψηφοδέλτια; ΛΑΘΟΣ
Τρεις κάλπες; Μία ανά πρόταση; ΛΑΘΟΣ
Τέσσερες κάλπες; Μία ανά πρόσωπο; ΛΑΘΟΣ
Επτά κάλπες; Ανά πρόσωπο και ανά πρόταση; ΛΑΘΟΣ και ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

Και τώρα θα μου πείτε: Το μαύρο πρόβατο δεν θέλει ούτε μία, ούτε τρεις, ούτε τέσσερες, ούτε επτά κάλπες.
Πόσες στο διάολο θέλει;
Και πως είναι δυνατόν να έχει πρόταση που δεν την έχει πει άλλος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μαύρο πρόβατο πιστεύει ότι το πιο ορθό, λογικό και σύμφωνο με τον σκοπό του νόμου θα ήταν να στηθούν πέντε κάλπες!!!!!
Απίστευτη πρόταση αλλά θα την τεκμηριώσω.
Μία κάλπη για τον Παπαδήμο. Εντάξει μέχρι εδώ?
Μία για τον Παπανδρέου. Εντάξει μέχρι εδώ?
Μία για τον Βενιζέλο. Εντάξει μέχρι εδώ?
Και δύο για τον Παπακωνσταντίνου!!!! Στη μία θα ψηφίζουν ναι  όσοι θέλουν να τον παραπέμψουν για το αδίκημα της αλλοίωσης της λίστας και στην άλλη όσοι θέλουν να τον παραπέμψουν και για τα άλλα αδικήματα. Και αυτό διότι ο νόμος σαφώς λέει ότι η παραπομπή γίνεται ανά πρόσωπο και ανά αδίκημα. Επομένως όσοι συμφωνούν με την παραπομπή του Παπακ για το αδίκημα της αλλοίωσης της λίστας, την οποία παραπομπή προτείνουν άπαντες, ψηφίζουν ναι στη μία κάλπη και στην άλλη κάλπη ψηφίζουν ναι και όσοι βουλευτές ζητάνε τη σύσταση της επιτροπής και για τα άλλα αδικήματα. Ενώ τώρα που θα υπάρξει μία μόνο κάλπη για τον ΠΑΠΑΚ, δεν θα γνωρίζουμε για ποιό αδίκημα παραπέμπεται.
Και όμως οι τριακόσιοι δεν το σκέφτηκαν. Μόνον το μαύρο πρόβατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου