Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Να τον λιανίσουμε.... να τον κάνουμε κομματάκια.... να κανιβαλίσουμε

Είχαμε κάποτε στο Ναύπλιο έναν πολύ ωραίο τρελό που κάποια μέρα αποφάσισε να μπουγελώσει με μαύρη μπογιά το άγαλμα του Καποδίστρια, απλώς και μόνο διότι ήταν από λευκό μάρμαρο, φωνάζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν όλοι να είμαστε μαύροι και εσύ λευκός".
Με ενοχλεί τρομερά η ανθρωποφαγία που μας έπιασε με τον Παπακωνσταντίνου. Όλοι εμείς οι "λευκοί" θέλουμε να σκίσουμε τον "μαύρο". Βρήκαμε τον αποδιοπομπαίο τράγο για να ικανοποιήσουμε την  κανιβαλική μας μανία. Κανείς μας δεν έχει ακούσει τίποτα για το έγκλημα; Δεν έχουμε προσπαθήσει να βολέψουμε τους συγγενείς μας; Τα παιδιά μας; Τα ανίψια μας; Τα πρωτο.... και δευτεροξάδελφά μας; Δεν ακούσαμε τίποτα για τις λίστες των σταζιέρ για μια  θεσούλα (συνήθως αργομισθία) στο δημόσιο, που οι φορολογούμενοι θα πλήρωναν;  Δεν προσπαθήσαμε να μεταθέσουμε το φανταράκι για να πάει στη θέση του ο κακομοίρης; Δεν προσπαθήσαμε να διορίσουμε τα δικά μας παιδιά; Δεν γίνεται ακόμα αυτό; Δεν γνωρίζει τίποτα για το μάρμαρο και ο Σύριζα; Δεν έχουν βολέψει και τους δικούς τους σε θέσεις για τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι; Αν θέλετε να το αρνηθείτε σύντροφοι, εδώ είμαι για περισσότερα στοιχεία.



Δεν λέω ότι όλα αυτά είναι του ιδίου ποιοτικού και ποσοστικού μεγέθους με κάτι που έπραξε ο κάποτε τσάρος της οικονομίας. Αλλά να τον κάνουμε κομματάκια τον Παπακωνσταντίνου; Να τον στείλουμε μόνον αυτόν στο στόμα του κροκόδειλου; Και να στείλουμε στη φυλακή και τον Βενιζέλο; Και όποιον άλλον μας μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο μας για την εξουσία;
Όχι αγαπητοί μου. Το μαύρο πρόβατο δεν θεωρεί ότι είναι ο Παπακωνσταντίνου το μείζον πρόβλημα. Ας κάνουν τη δουλειά τους οι βουλευτές. Ας δικασθεί και ας πάει φυλακή αν είναι ένοχος, που κανείς δεν το γνωρίζει, διότι κάπου βρωμάει η υπόθεση. Όμως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι εδώ παρόν και γι΄αυτό πρέπει να μιλήσουμε. Δεν είναι το μείζον το γεγονός της αλλοίωσης της λίστας Φαλτσιανί για τρία μόνον ονόματα. Και στο κάτω-κάτω τί είναι ακριβώς η λίστα Φαλτσιανί  Μα οι καταθέσεις την προηγούμενη δεκαπενταετία Ελλήνων σε μία τράπεζα της Ελβετίας, που το συνολικό ύψος των κεφαλαίων είναι περίπου 1,5. Μα στις Ελληνικές τράπεζες υπήρχαν και υπάρχουν καταθέσεις πολύ πάνω από 150 δις και εκεί είναι κρυμμένος όλος ο πλούτος της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Μην κοροϊδευόμαστε. Μας έπιασε ο πόνος για τα ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου, όταν τίποτα δεν κάνουμε για πολλά άλλα;
Και το τεράστιο αυτό θέμα της φοροδιαφυγής δεν λύνεται με κραυγές και με ευχές. Απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές για να περιορισθεί.
Η Δημοκρατική Αριστερά ως συμμέτοχος στην κυβερνητική πολιτική, πιστώνεται και αυτή τα πολύ θετικά βήματα που έγιναν και γίνονται και μόνον όσοι είναι τυφλωμένοι από κομματικό πάθος δεν τα βλέπουν.
Με ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ξαναθυμηθήκαμε τη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία πλέον ξεκινάνε οι έλεγχοι λαι ας στρουθοκαμηλίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουπλής (ναι αυτός με τις ντροπολογίες για τον Στέγγο), βασικός υπεύθυνος τους πασοκικού παραλογισμού.
Η ΔΗΜΑΡ πίεσε, μαζί με άλλους για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Για τους ελέγχους σε ιδιοκτήτες θαλαμηγών που φοροδιαφεύγουν. Για να βγουν στη φόρα και όλες οι άλλες λίστες. Η δική της ενεργή συμμετοχή βοήθησε ώστε να προχωρήσει πολύ, μέσα σε ελάχιστους μήνες, ο έλεγχος της φοροδιαφυγής σε όσους  έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ήδη απεστάλησαν τα ραβασάκια της εφορίας στα ελληνοκουτσαβάκια, που επεχείρησαν να σώσουν το τομαράκι τους, σε περίπτωση μιας επίσημης ελληνικής χρεοκοπίας και ήδη αρχίζουν να εισρέουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.
Όμως , κατά τη γνώμη του μαυροπρόβατου, δεν γίνονται αρκετά. και μερικά γίνονται και στραβά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει αύριο να επιπέσουμε και να κανιβαλίσουμε κατά του Στουρνάρα. Πρέπει τώρα να προωθήσουμε  και να πιέσουμε για τη λήψη και άλλων μέτρων.
Και τα  καμμενικά και Συριζέικα λογάκια είναι πανεύκολα. Το δύσκολο είναι να μιλήσουμε επί του συγκεκριμένου. Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Και ο μαυροπρόβατος με τα λιγοστά που γνωρίζει και σκέφτεται,έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει και να προτείνει.
Πολύ καλά είναι τα ραβασάκια σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν από τις φορολογικές τους δηλώσεις τα χρήματα που έστειλαν στο εξωτερικό, αλλά θεωρώ ότι πίπτουν ετούτοι στα πολύ μαλακά.
Αγαπητοί κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών.
Διαθέτετε πλέον μια εξαιρετική πρώτη βάση δεδομένων (λίστα) για να πιαστεί ένα μέρος της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς από τους ευνοημένους της εποχής της δανειακής ευμάρειας. Αξιοποιείστε σωστά το αρχείο αυτό.
Και το μαύρο πρόβατο γίνεται συγκεκριμένο.
Είναι τεράστιο λάθος η σύγκριση να γίνεται μεταξύ των εξαχθέντων χρημάτων και των φορολογικών δηλώσεων και αν υπάρχει διαφορά, να καλείται ο φταίχτης να κάνει  συμπληρωματικές δηλώσεις για να πληρώσει τους φόρους, ανάλογα με την φορολογική κλίμακα κάθε χρόνου.
Τούτο, κατά το μαύρο πρόβατο, θα αποτελέσει σε πολλές περιπτώσεις είτε νομιμοποίηση χρήματος που έχει προέλθει από εγκληματικές δραστηριότητες, είτε θα ρίξει κάποιους μεγαλοφοροφυγάδες στα πολύ μαλακά.
Και γίνομαι ακόμα πιο συγκεκριμένος.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν δεν προέρχονται από απλή φοροδιαφυγή αλλά από την εκτεταμένη στη χώρα διαφθορά. Ένας δημόσιος υπάλληλος με συγκεκριμένο μισθό, του οποίου η υπογραφή μετράει, πως θα δικαιολογήσει τον πλουτισμό του; Δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για διαφθορά και δωροληψία; Μήπως αντί να πληρώσει ανάλογα με αυτά που προστάζει η φορολογική κλίμακα, κατανέμοντας μάλιστα το υπερβάλλον ποσό σε δέκα ετήσιες φορολογικές δηλώσεις για να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, θα έπρεπε να κληθεί να επιστρέψει όλο το ποσόν ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, εφ΄ όσον κάτι τέτοιο αποδειχθεί; Ένας περιπτεράς, πως θα δικαιολογήσει ένα τεράστιο ποσό εξαγωγής χρημάτων; Μόνον από φοροδιαφυγή; Ένας βενζινάς; Ένας μπάτσος; Μία νοικοκυρά; Ένας άνεργος ρομά; 
Είναι ευκαιρία αγαπητοί μου. Μην την αφήνετε. Τη βάση δεδομένων την διαθέτετε. Βάλτε και κάποια κριτήρια για να ελεγχθούν περαιτέρω και για διαφθορά αυτοί που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τίποτα. Μην αρκεσθείτε στο γεγονός ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να είχε και μπλοκ παροχής υπηρεσιών για τις δυο τρεις πραγματογνωμοσύνες που έκανε (εδώ ομιλώ για συγκεκριμένες περιπτώσεις και φαίνεται ότι κάτι γίνεται και στον τομέα αυτό). Τσιμπείστε τους όμως. Μην τους επιτρέψετε να ξεπλύνουν χρήμα με τη διαδικασία υποβολής προσθέτων φορολογικών δηλώσεων. Απεχθής διαφθορά υπάρχει στη χώρα μας, όχι απεχθές δημόσιο χρέος, βρε ηλίθιοι.
Αλλά και όλους τους άλλους που είναι φανερό ότι έχουν απλώς φοροδιαφύγει, μην τους φερθείτε επιεικώς, όπως πάτε να κάνετε. Το θέμα δεν είναι να καλυφθεί με μια πρόσθετη φορολογική δήλωση η διαφορά του δηλωθέντος ποσού και του ποσού που έκανε φτερά για το εξωτερικό. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τύποι αυτοί θα έχουν ζήσει πολυτελώς. Με τις ακριβές γκόμενες, τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τις Μυκόνους, τις σαμπάνιες, τα ταξείδια στο Ασπεν της Ελβετίας. Και όλοι αυτοί θα έχουν και άλλο χρήμα. Και άλλες τραπεζικές καταθέσεις. Και άλλη κινητή περιουσία. Και μπόλικη ακίνητη  Και πρέπει να ανακαλύψετε τις πραγματικές τιμές στις οποίες αγόρασαν όλα τα υπάρχοντά τους. Ίσως θαλαμηγούς  Ίσως ακριβές μουντζαλιές δήθεν καλής τέχνης.  Μην αρκεσθείτε σε αυτό το ποσό που έβγαλαν στο εξωτερικό. Ακολουθείστε αυτά που κάνουν οι φορολογικές αρχές στην Αμερική και τη Γερμανία. Δεν φαντάζεσθε τι λαβράκια θα βρείτε Να παραδώσουν κλειδιά σε όλα και να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα πάντα.  Από το μάτι της κλειδαρότρυπας ώστε να τα δείτε όλα. Γίνεται. Εδώ η γκόμενα και δεν κολώνει να κοιτάξει από το μάτι της κλειδαρότρυπας



Και εκτός από αυτό. Το μαύρο πρόβατο σας προτείνει να αξιοποιήσετε και μιαν άλλη βάση δεδομένων (λίστα), που έχετε στα χέρια σας και που την έχετε ξεχασμένη και κανείς δεν μιλάει γι΄αυτήν.
Τώρα με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, γνωρίζετε ποιοο έχουν νομιμοποιήσει αυθαίρετο κτίσμα. Φιαθέτετε έναν σχεδόν πλήτρη κατάλογο Εχετε υποσχεθεί ότι με την πληρωμή του προστίμου, τακτοποιείται το αυθαίρετο για μισό αιώνα και δεν θα πληρωθεί γι΄αυτό άλλο ποσό. Και έτσι να πράξετε. Να είστε εντάξει με την υπόσχεση που δώσατε. 
Ομως δεν δώσατε καμία υπόσχεση ότι μαζί με την τακτοποίηση του αυθαιρέτου θα χαρίσετε και το μαύρο χρήμα και τη φοροδιαφυγή που κρύβεται πίσω από την κατασκευή αυθαιρέτων. Να ψάξετε όλες τις εργολαβικές εταιρίες που κατασκεύασαν και πούλησαν αυθαίρετα και φορολογήθηκαν για την μεταβίβαση μόνον των νομίμων τετραγωνικών μέτρων με αντικειμενικές αξίες. Θα ανακαλύψετε στις κατασκευαστικές αυτές εταιρίες φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων. Είναι βέβαιο αυτό. Και ναι μεν έχετε υποσχεθεί ότι δεν θα επιβάλλετε περαιτέρω  φόρο για τη μεταβίβαση του ακινήτου, όμως από πίσω κρύβεται αδήλωτο χρήμα. Δεν θα επιβάλλετε φόρο για τη μεταβίβαση, αλλά θα ανακαλύψετε τη φοροδιαφυγή από τα αδήλωτα εισοδήματα. και γι΄αυτό δεν έχετε δώσει καμία υπόσχεση. Και μπορεί να γίνει.
Και για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά θα χρειασθείτε εξειδικευμένο προσωπικό.
Εμπρός λοιπόν. Προχωρήστε στη μνημονιακή υποχρέωσή σας να προσλάβετε τους 2000 ελεγκτές.
Αυτά φίλοι μου είναι τα πολύ σοβαρά. Όλα τα άλλα με τα περί λίστας Φαλτσιανί είναι στάχτη στα μάτια για να λέμε ότι κάτι κάνουμε.
Κάποιοι θέλουν να λένε ότι είναι άτεγκτοι με τον ΠΑΠΑΚ και τον βρήκαν εύκολο για να τον λιανίσουν και άλλοι, που δεν τους βγήκε η χρεοκοπία της χώρας, επιχειρούν να παίξουν αισχρά πολιτικά παιχνιδάκια επάνω στην υπόθεση αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου